• ZON | Gasvrije oplossingen

  Nieuwbouw-, renovatie- & herstructureringsprojecten

  Lees verder
  ZON

ZON vertaalt bewezen technieken naar duurzame energieoplossingen. We ontwerpen een collectieve duurzame installatie die bewoners en gebruikers voorziet van warmte, koelte en warm water. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande panden en renovatieprojecten. Zo laten we zien dat een gasvrije toekomst niet alleen technisch mogelijk is, maar dat deze toekomst ook heel dichtbij is.

Wat is een collectieve duurzame installatie?

Wat is een collectieve duurzame installatie?

Een collectieve duurzame installatie voorziet een woon of werkgebouw  op duurzame wijze van warmte, koude en desgewenst van warmwater. Het belangrijkste kenmerk van deze duurzame energieoplossingen is dat ze geen gebruikmaken van fossiele brandstoffen. Dit kunnen wij doen door het combineren van  warmte-koudeopslag in de bodem, zonne-energie in combinatie met elektrische warmtepompen. Op hoofdlijnen omvat deze collectieve duurzame installatie de volgeden bouwstenen:

 • Vloerverwarming
 • Elektrische Warmtepomp
 • Ventilatiesysteem
 • Photovoltaïsche zonnepanelen
 • Thermische zonnecollectoren

Met behulp van deze bouwstenen kunnen we bij ZON garanderen dat onze duurzame energieoplossingen ook echt 100% duurzaam zijn. Bovendien zorgen ze voor meer wooncomfort en een gezondere leefomgeving.

Zon duurzame installatie

ZON duurzame installatie

Warmte-koudeopslag (wko)

Zon WKO

Een WKO. Hoe werkt dat

Bij ZON vormt warmte-koudeopslag in de bodem de basis van iedere duurzame energie-installatie. Deze duurzame energieoplossing maakt gebruik van het feit dat de bodem op geringe diepte  vrijwel een constante temperatuur van ca 12 °C heeft. In de zomer koelt het grondwater de woningen, waarna het opgewarmde water in de bodem wordt opgeslagen. Dit warmere water wordt in de winter door de warmtepompen verhoogd tot ca 45° C en gebruikt om de woningen te verwarmen. Met deze techniek zijn energiebesparingen tot 95% op koeling en minstens 50% op verwarming haalbaar.

Een wko-installatie voor de verwarming van woningen draagt sterk bij aan een gezonde leefomgeving en zorgt bovendien voor de reductie van de EPBD (Energy Performance Building Directive). ZON plaatst wko-installaties in zowel nieuwbouwprojecten als bestaande panden en kan ook het beheer en de financiering verzorgen.

Duurzaam advies voor uw situatie?

Duurzaam advies voor uw situatie? Zo werken wij:

Bij ZON hebben we al 25 jaar ervaring met rendabele, comfortabele en toekomstbestendige duurzame energievoorzieningen voor grootschalige nieuwbouw-, renovatie- en herstructureringsprojecten. Door middel van zonne-energie en lokale bodemwarmte voorzien we dagelijks duizenden huishoudens van warmte, koude en groene stroom. Maar we geven ook advies over duurzame energieoplossingen, zowel op incidentele basis als in de vorm van ondersteuning bij een totaalconcept.

U kiest zelf welke fasen in het traject van ontwikkeling, realisatie en exploitatie u aan ons uitbesteedt. Daarnaast kun u bijvoorbeeld het hele traject door ons laten uitvoeren voor ons eigen risico en rekening. Maar het is ook mogelijk om ZON ontwerp en uitvoering te laten verzorgen, terwijl u de installatie in beheer houdt. We vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden en voordelen.

Zon nieuwbouw

Meer weten over onze duurzame oplossingen?