John Braakman

Het vertalen van ideeën of ambities van klanten naar duurzame energie projecten. Dat is de uitdaging van oprichter én projectontwikkelaar John Braakman.

Projecten initiëren maken John’s functie uitdagend en afwisselend. Het realiseren van totaalconcepten van het eerste idee tot en met de meerjarige exploitatie, optreden als adviseur en/of specialist op financieel, organisatorisch en technisch vlak. ZON heeft zijn plek als serieuze en innovatieve partij in de duurzame energie gevonden. In 2006, toen John ZON oprichtte, kon hij slechts dromen van het succes wat ZON nu heeft.

 “Na bijna twintig jaar werken bij adviesbureaus, NUON, RVO en ENECO, kende ik de kneepjes van het vak. De combinatie van deze brede ervaring en de kansen voor duurzame energie die ik signaleerde, heeft mij doen besluiten om in 2006 een zelfstandig en onafhankelijk ontwikkelingsbedrijf te beginnen.”

Ondertussen is ZON uitgegroeid tot een gewaardeerde en gerespecteerde speler in de nieuwe markt van duurzame warmte en de ontwikkeling van gasvrije, all electric projecten.

“Onze klanten, zowel de projectontwikkelaars en gebouweigenaren als de gebruikers, beoordelen de service en duurzame oplossingen van ZON met gemiddeld een negen.”

 “Tussen het geweld van de grote energiebedrijven, banken en installateurs ben ik in 2006 voor mezelf begonnen en dat voelt nog steeds als de goede beslissing. Nu profiteren onze klanten en vele andere partijen in ons netwerk van onze specifieke kennis en ervaring.”