Mix & Match, het evenement waar student en bedrijf elkaar ontmoeten!

Vrijdag 20 april is het event ‘Mix & Match’ van de studievereniging TBK van INHolland. Ook wij bijZON zijn aanwezig.

Een terugblik
Maar voor het zover is, blik ik terug in de tijd. Het is 24-11-11, een voorloper van Mix & Match. Deze editie werd georganiseerd en vond plaats bij ons op kantoor ZON, in Spanbroek. Burgemeester Nijpels van gemeente Opmeer zwaaide als dagvoorzitter de scepter, gedeputeerde Jaap Bond sprak over het belang van de jonge technici voor bedrijven. Een twintigtal bedrijven en ruim 50 studenten waren present. Het was een mooie en inspirerende dag.

Het doel
De hogescholen in Noord-Holland zitten vol met jong, ambitieus, innovatief en duurzaam technische studenten. Het mix & match event is dé manier om studenten kennis te laten maken met bedrijven in de regio én hun een passend en ”matchend’ afstudeerbedrijf te bieden.

De studievereniging heeft de organisatie met succes overgenomen. Het event is gegroeid, steeds meer bedrijven en studenten sluiten aan. De formule met pitchen en ronde tafelgesprekken staat nog steeds, daar zijn wij trots op.

Studenten en ZON
Als ontwikkelaar, bouwer en exploitant van duurzame energie systemen, hebben wij al vele studenten van HBO en WO begeleid in hun stage of afstuderen. Wij bieden studenten graag een leer of werkplek. Delen graag onze kennis over duurzame energietechnieken. Omgekeerd leren wij weer veel van de studenten, hun frisse ideeën en inzichten houden ons scherp! Studenten van onder andere de studierichtingen Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Business Intelligence vinden bij ons uitdagende en leerzame opdrachten.

ZON

José Braakman