Het WK, wij zijn er niet bij, of toch wel?

Heel de wereld is in de ban van het Wereld Kampioenschap voetbal. Wereldwijd zitten deze maand miljoenen mensen uren aan de buis gekluisterd, kijkend naar diverse teams.

Teams met een strategie, een doel, een specifieke opbouw. Over teamopbouw is al veel geschreven. Natuurlijk in de sportwereld, maar ook in andere verbanden.

Sportief Speelveld
De meest voor de hand liggende team omgeving is de sportwereld. Ongeacht de sport, onderscheiden we tactieken, aanvalsstrategieën en opstellingen. Met aan de zijlijn de coaches, reserve spelers, toeschouwers en officials.

Zakelijk Speelveld
Ook in de bedrijfswereld wordt geschreven en gepraat over teams. Hoe is jouw team opgebouwd? Met welk type mensen werk jij in je team? De aanvallende verkopers, de controlerende achterhoede of het schakelende middenveld? Wie zijn de shapers en wie zijn de builders in een team? Wie verzorgt de aanval en wie maakt het af?

Technisch Speelveld
Onze collectieve, gasvrije, duurzame installaties werken ook als een team. Ik ga de teamopbouw, onze teamstrategie en ons doel met u delen.

Onze spitsen
In de spits spelen de componenten die de duurzame bronnen zon en bodem omzetten in duurzame energie: de zonnecollectoren, de zonnepanelen en de open en gesloten bronnen. Deze spitsen scoren maximaal als zij zo efficiënt mogelijk ingezet worden.

De spitsen hebben als doel zoveel mogelijk te scoren, zoveel mogelijk energie uit zon en bodem vast te leggen.

Onze middenvelders
In het middenveld zijn de componenten warmtepompen, buffervaten en wisselaars actief. Zij zorgen voor de aansluiting en ondersteuning van de spitsen, de duurzame bronnen, naar de eindproducten.

Onze achterhoede
In de achterhoede spelen de eindproducten, de duurzame warmte, koude, het warme tapwater en de groene elektriciteit.

Als keeper hebben we de (elektrische) naverwarming. In geval van piekbelasting, extreme vraag of misschien zelfs blessures, zal deze component actief het doel verdedigen. Onze toeschouwers, de bewoners verliezen niet en kunnen blijven genieten van het duurzame comfort.

Onze coach en aanvoerder
De rol van de coach en aanvoerder is de speltactiek omzetten in een kampioenschap met grote cijfers. Zij houden rekening met weersinvloeden, gebruikersgedrag, de balans op de energiemarkt en de prijzen van inkoop van groene elektriciteit. Zij sturen, met hun kennis, de ‘spelers’ naar het beste resultaat.

Wat betekenen de doelpunten
De inzet van ons speelveld is af te lezen op ons scorebord: hoe hoger de inzet van duurzame bronnen, des te hoger is de CO2 besparing, en dus de besparing op energie inkoop. Harde Euro’s!

Nieuwsgierig naar onze oranje opstellingen? Bezoek bijzon.nl/projecten. Meer informatie voor uw project of uw opstelling? Vul dan het contactformulier in.

Tot zover onze WK opstelling, wij gaan verder spelen.

José Braakman