• Over ZON

    ZON is een ervaren en hecht team van specialisten die warmlopen voor duurzame energie

    Lees verder
    ZON

Gasvrij & Gastvrij

Vastgoedeigenaren, ontwikkelaars en woningcorporaties staan de komende jaren voor een grote uitdaging: Nederland gaat ‘van het gas af’. Een hele opgave, want nog steeds wordt 95 procent van alle woningen met gas verwarmd. En dat moet op korte termijn anders. Maar hoe maak je als vastgoedontwikkelaar of woningcorporatie deze energietransitie concreet? Bij ZON hebben we daarvoor al meer dan 25 jaar een mooie oplossing.

Gasvrij: slimme oplossingen, bewezen technieken, duurzame warmte

ZON is een ervaren en hecht team van specialisten die warmlopen voor duurzame energie. Door middel van zonne-energie en lokale aardwarmte voorzien we elke dag duizenden huishoudens in Nederland op duurzame wijze van warmte, koude en groene stroom.

We zijn een zogeheten Energy Service Company (ESCo). Bij ZON leveren we namelijk niet alleen energie, maar regelen ook alles op technisch, financieel en organisatorisch vlak. We bedenken, bouwen en beheren. Dat begint met een ontwerp waarin we bewezen technieken vertalen naar een slimme oplossing voor een specifieke situatie. Hierna volgt de installatie en financiering van het klimaatsysteem, waarna we het jarenlange beheer verzorgen. Ook overnames van energiebedrijven en bedrijfsonderdelen behoren tot onze portefeuille.

Gastvrij: de relatie met onze klanten is net zo duurzaam als de energie die we opwekken

We zijn dan misschien niet de grootste, maar worden door zowel onze klanten als onze opdrachtgevers als beste beoordeeld. Zo krijgen we van onze klanten gemiddeld een negen voor onze service en duurzame oplossingen. ZON verschijnt zonder uitzondering positief in de publiciteit. In een tijd waarin consumenten zo makkelijk hun goede, maar vooral ook hun slechte ervaringen delen, zegt dat veel over onze dienstverlening.

Vanzelfsprekend zorgen onze technici er met continue monitoring en slim preventief onderhoud voor dat onze klanten niet in de kou zitten. Maar bij ZON doen we meer. Onze klimaatsystemen bedienen huishoudens namelijk voor langere tijd, vaak decennialang. Die langdurige relatie maakt ons eigenlijk een soort van buren van onze klanten. Daarom behandelen we ze ook zo. Wat dat betekent? Bij buren neem je niet alleen vlot de telefoon op, je vraagt ook hoe het gaat en je neemt de tijd om te luisteren. Op deze manier leren we waar behoefte aan is, verbeteren we onze systemen en realiseren we onze projecten met 100% duurzaamheid.

ZON is een gevestigde partij met een zonnige toekomst. We hebben al vele jaren het vertrouwen van duizenden huishoudens, ondernemende partners en gerenommeerde financiële instellingen. Hierdoor zijn we in staat om continu te blijven investeren in de groei en service van ons bedrijf. Dat is essentieel. Want bij ZON zijn we overtuigd van de grote voordelen van zonne-energie en aardwarmte. En willen we ook uw appartementsgebouwen daarvan voorzien. Zodat die broodnodige energietransitie snel een feit is en we een duurzame toekomst tegemoet gaan met optimaal comfort voor onze klanten en maximale vastgoedwaarde voor u.

John Braakman

Oprichter ZON (duurzaam sinds 1992)

Op de hoogte blijven?